MAAK EEN AFSPRAAK Skip to content

Botuline Toxine (Botox)

Transparante lage prijzen met de hoogste kwaliteit

Bij Kliniek 88 in Zwolle en Enschede zijn wij gespecialiseerd in alle Botox behandelingen. Wij gaan altijd voor een perfect resultaat, en altijd op veilige en verantwoorde wijze. Dat betekent dat wij maatwerk leveren. Het resultaat is bij Kliniek 88 namelijk niet het enige dat telt; de weg er naartoe vinden wij net zo belangrijk.

Voor al onze cosmetische behandelingen geldt dat deze worden uitgevoerd door gediplomeerde en ervaren specialisten. Een Botox behandeling is een snelle en veilige behandeling welke geen littekens achterlaat. Het effect van de behandeling is natuurlijk liftend, en zorgt voor verfrissing en verjonging van het gezicht.

8.7
Uit 46 ervaringen
1500
Cliënten
1500
Behandelingen verricht
Onze Artsen Bespreken Uitvoerig De Werking En Mogelijkheden Van Botox Met U
Onze Artsen Bespreken Uitvoerig De Werking En Mogelijkheden Van Botox Met U

Werkingsduur Botox

De werkingsduur van een Botox injectie houdt ongeveer 3 maanden aan. Echter, elke patiënt is anders en ieder lichaam reageert anders. Hierdoor kan de werking soms langer blijven aanhouden, maar ook eerder verdwenen zijn. Mannen hebben vaak sterkere spieren dan vrouwen. Wanneer een spier sterker is, is er meer Botox nodig om de spier te kunnen ontspannen.

Voorafgaand van het starten met Botox zijn de spieren nog stevig en sterk. Wanneer u een botox behandeling vaker herhaald (wanneer de Botox begint uit te werken), zal het resultaat steeds mooier worden en het effect van de behandeling zal op den duur ook langer aanhouden. Wanneer u ervoor kiest om te stoppen met de Botox behandelingen, zullen de spieren hun originele sterkte en dikte weer terug krijgen.

Grafiek over de werkingsduur van een botox behandeling

Prijzen Botoxbehandeling

De prijs van een botox behandeling wordt bepaald door hoeveelheid van het product, kwaliteit van het product, tijd van de behandeling, uitgebreidheid van de behandeling en deskundigheid van de artsen.
Daarnaast zijn wij 100% eerlijk over onze producten en de haalbaarheid van de behandeling. Na de intake krijgt u een prijsindicatie. Zo weet u wat u kunt verwachten.

U kunt bij ons transparante en lage prijzen met de hoogste kwaliteit producten en behandeling verwachten. Daarnaast werken bij Kliniek 88 deskundige artsen met jarenlange ervaring.

Botox (Bocouture)
1/2 zone € 89
1 zone € 129
2 zones € 249
3 zones € 359

Daarnaast zijn er enkele behandelingen die niet op zones te verdelen zijn maar op locatie van de behandeling. 

Putjes in de kin € 129
Wenkbrauwlift € 129
Mondhoeklift € 99
‘Jawline slimming’ / tandenknarsen € 299
Overmatig transpireren € 450
Onze artsen scheppen een realistisch beeld van de mogelijkheden in het onderzoek

Wat doet Botox?

Botox is een natuurlijk eiwit wat zorgt voor spierverslapping om rimpels tegen te gaan. Botox is een injecteerbare vloeistof dat ervoor zorgt dat je gezichtspieren tijdelijk ontspannen. Doordat de signalen van de zenuwen naar de spieren worden geblokkeerd, kunnen deze spieren niet samentrekken.

Naast de cosmetische toepassingen van botox kan deze ook voor medische toepassingen worden gebruikt zoals, tandenknarsen, overmatig zweten of migraine.
Botox kan ook preventief worden ingezet om de vorming van nieuwe lijnen te vertragen. Door met Botox te starten op jongere leeftijd, kunnen diepere lijnen en rimpels voorkomen die ooit in deze gebieden zouden kunnen ontstaan. Het starten met Botox om deze lijnen te voorkomen wordt geadviseerd als je midden 20 tot begin 30 jaar oud bent.

Onze Uitvoerend Artsen Bespreken De Botox Behandeling Met U

Verschillende Botox toepassingen

Fronsrimpel | Voorhoofdsrimpels

Krijgt u vaak te horen een boze of norse blik te hebben? Kies voor een fronsrimpel behandeling. Deze behandeling duurt 15 tot 30 minuten en zorgt voor een jongere en zachtere uitstraling.

Kraaienpootjes

De ronde oogspier die het oog kan sluiten veroorzaakt, wanneer het te hard werkt, kraaienpootjes (ook wel lachrimpels genoemd). Het zorgt ook voor een lichte verlaging van de wenkbrauwen en versterkt de kraaienpootjes. Met botox kunnen wij deze rimpels verzachten. Soms kunnen deze rimpels echter zo diep zijn dat wij ook een filler behandeling nodig achten. Dit zal altijd eerst met u worden besproken.

Wenkbrauwlift

Er kan een ‘norse blik‘ ontstaan doordat de spieren die de positie van de wenkbrauwen in stand houden te hard werken. Door een spierontspanner te gebruiken kunnen wij de positie van de wenkbrauwen veranderen en omhoog trekken. Dit zorgt voor een frisse en jeugdige uitstraling.

Mondhoeklift

Sommige mensen hebben er last van: in lichte mate hangende mondhoeken, met name als zij ouder worden. Dit resulteert niet alleen in een ouder uitziend gezicht, maar ook in een droevige of chagrijnige uitstraling. Dat is natuurlijk niet wat u wilt uitstralen. Door een spierontspanner te gebruiken kunnen wij de positie van de mondhoeken veranderen en iets omhoog trekken.

Lipflip

Naast fillers kun je ook met botox je lippen voller maken. Dit wordt een lip flip genoemd. De botuline toxine wordt in het midden van de bovenlip spieren geïnjecteerd. Dit ontspant de spieren en zorgt ervoor dat het midden van je lip omhoog geflipt wordt. Hierdoor ontstaat een vollere look. Een lip flip blijft rond de 12 weken zichtbaar.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is meestal een mengvorm van spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn en komt veel voor in de bevolking. Vaak gaat hoofdpijn met rust al weg en soms is het gebruik van een medicamenteuze behandeling afdoende. Helaas komt het ook voor dat medicatie niet werkt of niet voldoende resultaat levert en er geen achterliggende oorzaak wordt gevonden voor de hoofdpijn. Botox is een goede aangewezen behandeling wanneer patiënten ongevoelig zijn voor de medicamenteuze therapie.

Overige toepassingen

Spierontspanners (Botox) heeft nog meer toepassingen; overmatig transpireren (Hyperhidrosis) , bunnylines en tandenknarsen zijn een paar belangrijke om op te noemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis consult voor meer informatie.

Botoxbehandelingen

Voor en na foto's

Om erachter te komen of u geschikt bent voor een botox behandeling kunt u het beste een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt de arts samen met u uw wensen en kunt u al uw vragen stellen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en wat de eventuele risico’s en kosten zijn.

Voorhoofdsrimpels
Startsituatie Botuline Toxine (Botox) bij kliniek 88Resultaat van de Botuline Toxine (Botox) behandeling in het voorhoofd bij Kliniek 88
Voorhoofdrimpels
Startsituatie voor de Botuline Toxine (Botox) behandeling bij kliniek 88resultaat van de Botuline Toxine (Botox) behandeling in het voorhoofd bij Kliniek 88

Veelgestelde vragen over Botox

Botuline toxine is een stofje dat in de natuur voorkomt, maar wat gezuiverd en verdund als medicijn gebruikt wordt. Het doel van de behandeling met botuline toxine is om er voor te zorgen dat lokaal bepaalde spieren tijdelijk ontspannen. Hierdoor vervagen rimpels die ontstaan door spieraanspanningen. Ook wordt door botuline toxine voorkomen dat de rimpels dieper worden.

Botox is niet permanent. Mocht je niet tevreden zijn met het resultaat dan heb je na ongeveer 3 maanden je eigen vorm van je gezicht weer terug. Vaak is het zo dat juist veel gebruikers van botox het tegenovergestelde willen, ze zijn helemaal fan van het resultaat en hebben voordat de botox uit hun gezicht is verdwenen alweer een nieuwe afspraak “Als je eenmaal begint, hou je niet meer op“, is iets wat wij veelvuldig horen.

Vooral voor de fronsrimpel is het gebruik van botox een wondermiddel. De fronsrimpel zorgt er bij veel mensen voor dat ze een beetje een boze blik hebben. Botox zorgt ervoor dat de lijntjes tussen je wenkbrauwen verdwijnen en hierdoor kijk je niet meer permanent chagrijnig. Botox is in 1989 vrijgegeven voor allerlei medische doeleinden. Zo heeft botox heel veel mensen van hun migraine en overvloedig zweten afgeholpen. Het gebruik van Botox is ook zeer veilig mits een gekwalificeerde en ervaren arts u behandeld.

NB. Als Botox niet correct wordt toegepast kunnen er ook een aantal nadelen optreden*:

 • Een emotieloos gezicht
 • Een hangend ooglid
 • Effect is niet direct ongedaan te maken (na 3 maanden)
 • Botox kan verslavend zijn

*Deze nadelen komen bij een gespecialiseerde kliniek zelden voor en vormen geen probleem wanneer u zich laat behandelen door een ervaren en gediplomeerde arts. Bij Kliniek 88 wordt Botox alleen door een gespecialiseerde en ervaren arts toegediend.

De botox behandeling begint pas effect te geven na 4 dagen voor het eerst en na 2 weken is het effect van botox maximaal. Dit houdt aan tot ongeveer 3 maanden.

Meestal start de werking van botuline toxine na 3-4 dagen. Het optimale effect is na 14 dagen zichtbaar.

Het effect van botuline toxine blijft ongeveer 3 maanden tot wel 6 maanden behouden. Dit verschilt per persoon en is mede afhankelijk van de individuele spiereigenschappen. Bij opeenvolgende behandelingen kan het effect steeds langer aanhouden. Vandaar het advies de behandeling tijdig te herhalen (voordat de volledige spieractiviteit terug is).

Ja! Een behandeling met botuline toxine is absoluut veilig. Dit is in meerdere wetenschappelijke onderzoeken aangetoond. Daarnaast wordt het al meer dan 30 jaar toegepast in de geneeskunde.

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden kunt u het beste een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek over botox in Zwolle of Enschede. Tijdens dit gesprek bespreekt de arts samen met u, uw wensen en kunt u al uw vragen stellen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en wat de eventuele risico’s en kosten zijn.

Wettelijk gezien mag een botuline toxine behandeling uitgevoerd worden vanaf 18 jaar. Echter is dit nog niet altijd nodig in deze leeftijdsfase, wanneer een rimpel zich begint te vormen is het vroeg genoeg om voor een botox behandeling te kiezen.

Met een ‘zone’ wordt vaak een bepaalde spiergroep bedoeld. Hierbij kun je denken aan de fronsrimpels, het voorhoofd of de kraaienpootjes.

Om het gewenste resultaat te behouden is het wel aan te raden deze behandeling te herhalen. Wanneer de botuline toxine uitwerkt zal de spieractiviteit weer in zijn geheel terugkomen. Hierdoor kan de rimpel die was vervaagd weer terugkomen. Na de eerste paar behandelingen adviseren wij om na 3 maand de behandeling te herhalen. Als u de behandeling een paar keer heeft ondergaan, kan er een langere periode tussen zitten (4-5 maanden).

Botox wordt opgelost in zoutwater-oplossing en wordt geïnjecteerd met een (super fijn) naaldje.

Er zijn toepassingen waar de verzekeraar voor een botox behandeling betaald zoals blaasklachten en zenuwpijn.

Zwangeren mogen geen botox injecties krijgen. Verder iedereen die om welke medische redenen dan ook geen injecties mag krijgen van eigen arts.

Staat uw vraag er niet bij?

Wij proberen u via deze website natuurlijk zo volledig mogelijk te informeren. Mocht uw vraag toch niet (duidelijk) beantwoord worden, of u wenst aanvullende informatie, neem dan contact met ons op. Wij voeren botox behandelingen uit in Zwolle en Enschede.

Stel uw vraag
Lees Alles Over De Botuline Toxine Behandelingen Bij Kliniek 88

Meer dan 5.000 injectables behandelingen per jaar bij onze kliniek

Gedegen advies staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Wij werken transparant en eerlijk. Het resultaat is bij Kliniek 88 namelijk niet het enige dat telt: de weg er naartoe vinden wij net zo belangrijk. Daarom zijn wij altijd open en eerlijk over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Wij adviseren altijd wat voor u de beste mogelijkheid is, en waarom. Maar natuurlijk luisteren wij ook naar uw wensen. Niet iedereen wil direct gaan voor de meest ingrijpende behandeling. Wij bieden ook cosmetische behandelingen die uitermate geschikt zijn om een keer te proberen.

 • Veilige en pijnloze behandelingen
 • Aangesloten bij de NVCG
 • Gemiddeld een 8,7 beoordeling
 • Garantie op een natuurlijk resultaat
 • Klinieken in Zwolle en Enschede
 • Ervaren cosmetisch specialisten

Stappenplan

Botoxbehandeling

Wat zijn de voordelen van Botox?

 1. Het grootste voordeel van botox is dat het je rimpels laat verminderen of zelfs laat verdwijnen. Met een paar prikjes ben je in ieder geval 3 maanden van je rimpels af.
 2. Botox zorgt ervoor dat je er minder vermoeid uitziet. Vooral de rimpels rondom je ogen geven je vaak een vermoeide indruk. Vaak boven de dertig komen de eerste lijntjes onder je ogen. Met botox kun je de kraaienpootjes als sneeuw voor de zon laten verdwijnen en hierdoor zie je er een stuk minder vermoeid uit. Naast de kraaienpootjes zijn er nog meer indicaties voor Botox denk hierbij aan de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels of een wenkbrauwlift.
 3. Botox is niet permanent. Mocht je niet tevreden zijn met het resultaat dan heb je na ongeveer 3 maanden je eigen vorm van je gezicht weer terug. Vaak is het zo dat juist veel gebruikers van botox het tegenovergestelde willen, ze zijn helemaal fan van het resultaat en hebben voordat de botox uit hun gezicht is verdwenen alweer een nieuwe afspraak “Als je eenmaal begint, hou je niet meer op“, is iets wat wij veelvuldig horen.
 4. Vooral voor de fronsrimpel is het gebruik van botox een wondermiddel. De fronsrimpel zorgt er bij veel mensen voor dat ze een beetje een boze blik hebben. Botox zorgt ervoor dat de lijntjes tussen je wenkbrauwen verdwijnen en hierdoor kijk je niet meer permanent chagrijnig.
 5. Botox is in 1989 vrijgegeven voor allerlei medische doeleinden. Zo heeft botox heel veel mensen van hun migraine en overvloedig zweten afgeholpen. Het gebruik van Botox is ook zeer veilig mits een gekwalificeerde en ervaren arts u behandeld.

Ervaringen

Logo Kliniek 88 Zwolle
Kliniek 88 In Zwolle
Logo Kliniek 88 Enschede
Kliniek 88 In Enschede
Afspraak maken?

We zijn maandag t/m zaterdag te bereiken van 9:00 tot 17.00 uur. Op afspraak zijn wij ook in de avonduren aanwezig. Neem gerust contact op voor vragen of het plannen van een afspraak.

BEL NU  038 30 355 80
E-MAIL  info@kliniek88.nl

Back To Top